2020. feb 17.

Nem túl szép a belső beszéded?- 3+1 tipp, hogy javíts rajta!

írta: Jácint Csillag
Nem túl szép a belső beszéded?- 3+1 tipp, hogy javíts rajta!

Minden egyes embernek, igen, még neked is kedves Olvasó, van belső beszéde.  De nem mindegy, hogy mit és hogy mondasz még a fejedben sem, figyelj oda rá!

 

Képes vagy trágárul és nyomdafestéket nem tűrő módon kommunikálni. Pedig ez egy nagyon fontos dolog, mivel a nap minden szakaszában, minden percben és órában pörög a belső dialógus mindegy, hogy mit csinálsz, vagy kivel vagy.

 

Ami a legérdekesebb, hogy minden témát, ami épp az eszedbe jut, kitárgyalod magaddal és szépen ízekre szeded odabent. Ugyanitt mondod magadra, hogy mekkora kuksi vagy, mert nem emlékszel, hogy bezártad-e az ajtót, vagy kihúztad-e a vasalót. Ha hibázol, beindítod az önostorozó funkciót és a p***ába kívánod magad, mert ezt már születésed óta így csinálod, miért pont most lenne másképp.

 

Pedig ez az egyik legnagyobb probléma a mai világban, mert ezzel a saját önbecsülésed rombolod porig, minden egyes nap, amikor már végre felépítetted egy kicsit és hibázol, már adod is magadnak a csicskalángost odabent a kobakodban, aztán már meg is indítottad a "hogyan csesszem el a saját érzelemvilágom" lavinát, ami majd valahol a letargia és a gyengébb depresszió között talán meg is áll. Képes akár a meglévő problémák mellé még újakat kreálni és az apró-cseprő dolgokból világrengető gondot faragni.

 

Viszont képes ezerszer jobb közérzetet és boldogságot is előidézni, ha megválogatjuk, hogy mit mondunk és hogy mondjuk magunknak. Ez a legnehezebb, de egyben a siker egyik legnagyobb kulcsa is lehet. Ez alatt nem kell semmiféle megerősítéseket és végtelen optimizmust gondolni, mert tudom, hogy ezeket amúgy sem szeretik sokan, csak annyit, hogy válogasd meg a kommunikációd magaddal.

Íme a tippjeim, hogy javíts rajta:

  • Kerüld a feltételes módban való kommunikációt
  • Kerüld az önostorozó kifejezéseket, mondatokat
  • Használd a "kijelentem", "támogatom", "állítom","elfogadom" szavakat
  • +1 Beszélj úgy magaddal, mintha egy úriemberrel, vagy úri hölggyel társalognál

 

Ha képes vagy másokkal kedvesnek lenni,

 

Magaddal miért nem vagy az?

 

Végszóként:

A legnehezebb dolog magunkkal szépen és tisztán beszélni, szeretjük magunkat szidni és néha nap azért meg is dicsérjük magunk, de ebből van a legkevesebb. Ha ezt rendbe tudjuk magunkban tenni, garantáltan jobb lesz a közérzetünk és az önbecsülésünk is feljebb kúszhat. Ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen az életminőséged, én garantáltan ezt javasolnám kezdésként, mert ettől lesz igazán nagy az önbecsülésed, ami nagyban javít az életminőségeden is! De egyet ne feledj, ezt is mint minden más készséget, gyakorolni kell és odafigyelni a betartására, mert hamar vissza lehet állítani a "gyári beállításokat".

 

Ha tetszett a cikkem és szeretnél további tartalmakat olvasni, kérlek kövess be a Facebookon, ha úgy érzed szeretnél személyes tanácsot kérni, akkor használd ki ingyenes konzultációmat. Legyen csodákkal teli napod!

man-3591573_1920.jpg

 

Szólj hozzá

blog élet önértékelés beszélgetés boldogság életmód ötletek life tippek jácint önismeret csillag beszél önbizalom életstílus beszélgetni coach önbecsülés önfejlesztés beszélget belsőbeszéd