2020. jan 15.

Nehezen barátkozol? Próbáld ki ezeket a trükköket!

írta: Jácint Csillag
Nehezen barátkozol? Próbáld ki ezeket a trükköket!

Nehezen barátkozol és nem érted, miért nem nyitnak feléd az emberek? Ezek a trükkök segíteni fognak, hogy könnyebben ismerkedj másokkal.

 A minap belefutottam egy cikkbe a közösségi médiában, ami azt taglalta, hogy nehéz barátokat, ismerősöket, beszélgető partnereket szerezni. Sokan vannak úgy, hogy rosszul élik ezt meg, mert ha éppen szükség lenne valakire, aki bizalmas és támogat, nincs ott senki. Nagyon rossz érzés tud lenni, ezt saját tapasztalatból mondom.

Ezért kell az embernek legalább 2-3 olyan barát, akikre bármikor támaszkodhat, akiknek bármit elmondhat és ha tűz ütne ki hajnal 1-kor a 27. emeleten, Ők ugranának és nem lenne kérdés, hogy mennének-e, vagy sem. De nem árt, ha vannak haverjaid, beszélgető társaid is, akikkel szívesen összeugrotok egy sörre, vagy narancs smoothie-ra a közeli vendéglátó egységben. Ha úgy érzed, hogy nehezen megy az emberi kapcsolatok kiépítése, íme néhány trükk, amivel bármikor beszélgetésbe elegyedik veled bárki. people-2567915_1920.jpg

Javaslom először csak kis lépésekben próbálkozz és csak akkor lépj magasabb szintre, ha úgy érzed, készen állsz rá és van elég önbizalmad hozzá. Ez nagyon fontos, mert többet árthat, mint használhat az önbizalmadnak.

  • Légy nyitott és bátor, ne félj megszólítani azt, akit szeretnél.
  • Ne félj megtenni az első lépést.
  • Bátran nyiss mások felé.
  • Le kell tudnod győzni a félelmed, hogy mit gondolnak majd mások.
  • Higgy magadban, hogy bármit el tudsz érni, ha nagyon akarod.
  • Légy őszinte! Ha már az első pillanatban kamuval nyitsz, az nem túl jó alap!
  • Viselkedj a partnereddel egyenlő félként.
  • Ne légy fellengzős!
  • Add magad és ne játssz szerepet.
  • Mosolyogj! Az istenért! Mosolyogj!

 Ha önbizalommal telten odamész valakihez és bemutatkozol, elmondod amit szeretnél, nagyon kicsi az esélye, hogy visszautasítanak, mert szeretik az emberek a nyílt karaktereket. Ha te zárkózottabb személyiség vagy, akkor nehezebben fog menni egy kicsivel, de légy bátor és küzdd le a félelmed, hidd el megéri. Olyan kapcsolatokra tehetsz szert, amiről lehet, hogy előtte álmodni sem mertél és ha látják mások is, hogy mennyire könnyedén kommunikálsz, szívesebben fognak nyitni feléd olyanok is, akikről addig azt hitted észre sem vesznek. Ez az önbizalom varázsa.

Azt tanácsolom:

Légy önmagad, ne félj a kudarctól és nyiss a világra. Ha a világ észrevesz, özönleni fognak feléd az emberek, mindenki veled akar majd barátkozni és ismerkedni. Így lehet boldogabb életed. :)

 

Ha tetszett a cikkem és szeretnél további tartalmakat olvasni, kérlek kövess be a Facebookon, ha úgy érzed szeretnél személyes tanácsot kérni, akkor használd ki ingyenes konzultációmat. Legyen csodákkal teli napod!

people-2616695_1920.jpg

 

Szólj hozzá

barátok önértékelés trükkök ismerkedés hit life tippek jácint önismeret barát csillag beszél önbizalom tanácsok változtatás mások beszélgetni coach önbecsülés önfejlesztés ismer önszeretet beszélget nyitni ismerkedni más emberek