2020. jan 02.

Kérjek segítséget?- Tedd meg, ne habozz!

írta: Jácint Csillag
Kérjek segítséget?- Tedd meg, ne habozz!

Mit szeretne mindenki jobban, mint jobbnak lenni, amiben kicsit gyengébbnek érezzük magunkat. Ne félj segítséget kérni!

 

"Nem elég jó a nyelvtudásom, nincs elég önuralmam, nem elég jó a testem."

Ezeken lehet változtatni, csak magunkban kell az elhatározást meghozni.

"Felkeresek egy nyelvtanárt, egy személyi edzőt, vagy akár egy olyan embert, aki oda figyel rám és segít fejlődni, a gyengébbnek vélt területeken". Sokan azt tartják, egyedül is képesek rá, de van aki úgy érzi, kell neki a segítség, ami teljesen rendjén is van. Nem lehet mindent egyedül megoldani, nem lehetünk mindenben olyan erősek, vagy profik, hogy áthámozzuk magunkat rajta. Nem is biztos, hogy egyedül jó irányba indulnánk el, vagy jól csinálnánk azokat a gyakorlatokat, amiket valakitől, valahol ellestünk és nem biztos, hogy ezek a jó irányba visznek el.

Nézzük csak a testépítés példáját. Olyan súlyos sérüléseket lehet össze szedni, egy rosszul elvégzett edzés során, hogy hónapokra is kidőlhetünk, vagy akár komoly műtétekre is szükség lehet.

Érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e mellőzni egy szakembert, aki érti is a munkáját, vagy csak egyedül csinálni valamit. Ugyan ez vonatkozik az életünkre is. Ha elakadunk és csak keresgéljük a lehetőségeket, nem biztos, hogy oda lyukadunk ki, mintha megkérdeznénk valakit, aki külső szemmel képes ránézni az életünkre és ki tudja szúrni azt a pontot, ahol el vagy akadva.

 

Legyen ez a végszó:

Legyen az egy rosszul megválasztott munkahely, egy eldöntendő kérdés, vagy hogy miért vagy totálisan kiégve, amikor mindened meg van, amire szükséged lehet.

Segítséget kérni nem ciki, de ha nem kérsz, előfordulhat, hogy sokkal nagyobb problémát okozol magadnak.Ne félj a változástól és ha szükségét érzed, ne félj felkeresni egy szakembert!

 

Ha tetszett a cikkem és szeretnél további tartalmakat olvasni, kérlek kövess be a Facebookon, ha úgy érzed szeretnél személyes tanácsot kérni, akkor használd ki ingyenes konzultációmat. Legyen csodákkal teli napod!

inspiration-1136862.jpg

help-2478193_1920.jpgForrás:https://pixabay.com/hu/photos/seg%C3%ADts%C3%A9g-ujj-touch-kapcsolat-k%C3%A9z-2478193/

Szólj hozzá