2020. feb 11.

Nem vagy elég pozitív?- Ezzel a 4 eszközzel tudsz változtatni!

írta: Jácint Csillag
Nem vagy elég pozitív?- Ezzel a 4 eszközzel tudsz változtatni!

A legtöbb ember azt hiszi, a pozitív gondolkodás baromság, mert ha pozitívan látod a világot, elveszíted a realitás érzéked. Ilyenkor nyelek egy nagyot és megkérdezem... "Mi van?"

 

Tudni kell, hogy a pozitív gondolkodás, életszemlélet nem összekeverendő a mesevilággal! Nem rózsaszín az ég és tejszínhabos muffinok a házak, csak szimplán örülsz az élet dolgainak és ha eléd gördül egy akadály, nem futsz egyből Hawaii-ra, hanem szépen bele állsz a harcba és nem a sötétséget nézed az alagútban, hanem a fényt a végén. Nem egyszerű az élet, ezt mindenki tudja, legyen akárhány éves is, de az a nem mindegy, hogy éljük le.

Szerintem négyféleképpen lehet leélni az életed:

  • Boldogan és mindig a jót keresve az életben, mosolyogva, bátran és harcra készen
  • Mindig mást szidva, bánatosan, aggódva és folyton a rosszat keresve mindenben
  • Néha jó kedvűen, kicsit mosolyogva, majd mikor vissza kerülsz a mókuskerékbe, újra nézed a szürke eget
  • És a legfontosabb, Jó időkben jól érezni magad és a nehéz helyzetekben, a megoldást keresni, nem pedig a földet bámulni

 

Tudom, ez most kicsit fekete-fehérre sikerült, de így szeretném érzékeltetni, hogy erről szól a pozitív életszemlélet. Jó időkben könnyű a jót látni, de ha zűr van akkor ott mutatkozik meg igazán, mit tanultál az idézetes képekből. Félreértés ne essék, nagyon szeretem őket, sőt Én is szoktam szerkeszteni, de tudni kell őket kezelni, mivel ezek gondolat ébresztők és a legtöbbnél nem áll ott, hogy "Mire gondolt a költő?", így komoly félreértéseket és félreértelmezéseket lehet belőlük leszűrni.

Na de Zurück zum Thema.

A pozitív életszemlélet így írható le talán a legjobban:

Az élet minden apró örömét képes kiélvezni,

de képes megtartani cselekvőkészségét és

motiváltságát, a nehéz időkben is!

Nem egyszerű kifejleszteni ezt a készséget, de mint minden más ez is tanulható. Nagyon jó segítség ehhez, az alábbi 4 eszköz segítségedre lesz:

  • Felejtsd el az összes rossz szokásod, mint a pletykák és mások kibeszélése
  • Kezdj el a céljaidon gondolkodni
  • Nyiss mások felé, légy kedves
  • Nehéz helyzetben, vagy ha rosszul érzed magad, találd ki mi lenne a megoldás a gondodra

 

Ha elkezded ezeket az eszközöket szépen lassan beépíteni az életedbe, hamar észre fogod venni, mennyivel jobb lesz az életed és ami a legszebb, hogy ezt akár diákok is kipróbálhatják, mert tudjuk jól, hogy nekik is meg vannak a saját problémáik. Ha helyre teszed a fejedben a dolgokat, sokkal jobban fogod magad érezni és hamar rájössz majd, hogy a pozitív gondolkodás, nem is annyira rossz dolog. ;)

Ha esetleg mégis úgy érzed, hogy eltévedtél az életed labirintusában, javaslom, hogy beszélj róla valakivel, mert nagyon sokat tud segíteni, ezért vannak a coachok és a keményebb lelki válságokra a pszichológusok.

 

Ha tetszett a cikkem és szeretnél további tartalmakat olvasni, kérlek kövess be a Facebookon, ha úgy érzed szeretnél személyes tanácsot kérni, akkor használd ki ingyenes konzultációmat. Legyen csodákkal teli napod!

zipper-2923487_1920.jpg

Szólj hozzá

blog élet önértékelés filozófia motiváció ötletek life tippek támogatás jácint önismeret pozitív csillag tanácsok életstílus coach önszeretet pozitivitás motivációs idézetek