2019. dec 22.

Hogy készüljek a karácsonyra?

írta: Jácint Csillag
Hogy készüljek a karácsonyra?

Éljük meg a karácsony szellemét!

Itt a karácsony a nyakunkon, de még sehol a hangulat? Meg tudom érteni.

A rohanás, a készülődés, takarítás, ajándék csomagolás, "kinek mit vegyek?".

Ezek nem igazán a karácsony hangulatát hozzák el nekünk, hanem csak egy nagy adag stresszt és kiégés környéki állapotot, mert a káosz eluralkodik rajtunk és ahelyett, hogy pihennénk, csak egy újabb probléma akad a nyakunkba.

De ha csak erre koncentrálunk, akkor nem is fogjuk tudni magunk átadni az ünnep szellemének. Ezért Én már nem hagyok semmit, az utolsó pillanatra. Kell egy kis idő, hogy le tudjunk nyugodni, megpihenni és a lelkünk felkészíteni, a családra, a békére. Nem egyszerű, mert mindig van mit csinálni, de mikor csináljuk, ha nem karácsonykor? Mikor figyelünk a családra, ha nem a szeretet ünnepén?

El kell engedni, a nézeteltéréseket, a haragot és a büszkeséget és tegyük meg az első lépést a béke felé. Ez persze nem egyszerű, mert hőn szeretett egónk, nem hagyhatjuk a háttérbe szorulni csak úgy, pedig a lelki megnyugvás ezt is jelenti. Félre kell tenni minden problémát. A család a legfontosabb és nem az, hogy mennyi ajándékot tudunk a fa alá lapátolni, mert a tárgyak nem adnak nekünk ölelést, puszit és nem kívánnak "Boldog Karácsonyt!".

Szegény megboldogult édesapám azt mondta nekem egyik karácsonykor: "Fiam, hit, szeretet, remény, ezt jelenti a karácsony."

Ez bele égett annyira a fejembe, hogy nem felejtem el, míg élek. Ez a poszt azért született meg, mert látom a sok rohanó embert, akiknek egy mosoly sem hagyja el a szája sarkát és virít róluk a felirat : "Mi a frászért kell ez az ünnep? Csak teher!". Egyszerűen már nem az ünnep az, amit bele látunk, hanem a belvárosi dugót, a tömött plázákat és az egymást halálra taposó embereket, mert nem bírnak 2 percet várni, a hús pultnál. Akkor megkérdezem: "Jó dolog ez a karácsony nem?"

Sok dolgot és pillanatot nem értékelünk, mert rohanunk a semmibe. Legalább az év utolsó hetében próbáljunk magunkra, a belső nyugalmunkra és a családunkra koncentrálni.

Hidd el megéri!

Ezzel a poszttal szeretnék Kellemes, Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánni minden kedves olvasómnak!

hot-chocolate-1782623_1920.jpg

Forrás: https://pixabay.com/hu/photos/forr%C3%B3-csokol%C3%A1d%C3%A9-kaka%C3%B3-advent-1782623/

Szólj hozzá