2020. okt 01.

Mi segíthet, ha nem vagy a toppon? 3+1 tipp, ami könnyebbé teheti a rossz pillanataid!

írta: Jácint Csillag
Mi segíthet, ha nem vagy a toppon? 3+1 tipp, ami könnyebbé teheti a rossz pillanataid!

Manapság egyre többet hallom, hogy az emberek magukra zárják a szobaajtót és őrlődnek, ha kemény élethelyzet alakul ki náluk. Mi segíthet könnyebbé tenni a rossz napokat?

 

"Ahány ház, annyi szokás!" tartja a mondás és ez így van azokban a pillanatokban is, amikor valami olyan dolog történik velünk, ami mély nyomot hagy bennünk. Lehet ez egy csalódás, egy elrontott munka, egy veszekedés, vagy szakítás és ez még csak néhány a ránk hatást gyakorló problémák közül.

 

Vannak olyan emberek, akik magukra kulcsolják a szoba ajtaját és addig nem jönnek ki, amíg nem dolgozzák fel az adott problémát. Vannak a másik véglet emberei, akik mindenkinek elmesélik a sztorijukat. Vannak, akik kombinálják a kettőt

 

woman-1006100_1920.jpg

 

Ezek közül egyik sem rossz vagy jó. Ezeket mindenki maga tudja, hogy neki mi a megfelelő ilyenkor.

 

Hoztam neked 3+1 tippet, hogy a nehezebb időkben, mi segíthet kicsit megkönnyebbülni.

  1. Írj naplót! A napló írás nagyon sok szakember szerint csodákkal bír. Az, hogy kiírod magadból azokat az érzéseket, gondolatokat, fájdalmat, ami éppen benned van, hatalmas követ tud legördíteni a válladról. Ha ezt beépíted a mindennapjaidba is, sokkal kevesebb stressz fog felgyűlni benned és nem alkalomadtán fogsz robbanni, mint egy bomba, hanem idejében le tudod vezetni ezeket.
  2. Beszéld ki egy számodra bizalmas emberrel! Sokan több embernek is elmondják, ami alapjában véve nem egy rossz dolog, viszont a sok tanács és vélemény, meg tudja kuszálni a gondolataid. Ezáltal nehezebb helyzetbe kerülsz a döntéshozatalok során. Válassz ki 1, maximum 2 embert, akiknek elmondod a problémád és ha újra előkerül, nekik mondd el a fejleményeket is.
  3. Pro És Kontra. Az érvek mindig segítenek tisztán látni. Akármilyen szituációba kerülsz, az nagyon sokat tud segíteni, ha magad előtt látod a pozitív és a negatív pontokat. Egy papír két felére írd le a jó és a hátráltató tényezőket és nézd végig, gondold át és ettől jobban fogod magad érezni.

  +1. Keress fel egy coach-ot, mentort, vagy ha nagyon komoly a helyzet egy pszichológust! Ezek a szakemberek, érted vannak és támogatni fognak addig, amíg az életed jó irányt nem vesz. Melletted lesznek és végig kísérnek az utadon és fogják a kezed.

 

smile-1479282_1920.jpg

 

Keress bátran, ha többet szeretnél megtudni erről, vagy úgy érzed, valamelyik területen elakadtál. Szívesen állok rendelkezésedre! :) Ha van kedved nézz be a weboldalamra, vagy nézz körül a Facebook-oldalamon, ahol értékeléseket is találsz a klienseimtől, vagy lépj be most induló csoportomba. Legyen csodákkal teli napod!

 

Szólj hozzá

tipp stressz trükkök írás tippek támogatás tanácsok érzelmek coach